Heaven on Earth! - Reisverslag uit Nosy Be, Madagascar van Elke Gils - WaarBenJij.nu Heaven on Earth! - Reisverslag uit Nosy Be, Madagascar van Elke Gils - WaarBenJij.nu

Heaven on Earth!

Door: elkevangils

Blijf op de hoogte en volg Elke

06 Mei 2014 | Madagascar, Nosy Be

Heaven on Earth!

Echt ongelooflijk waar we terecht zijn gekomen!! Dat zulke mooie plekken op aarde bestaan zonder het weten van het merendeel van de wereldbevolking. Ik wou dat ik een klein stukje, al was het 1m2,mee kon nemen om thuis te laten zien. Of jullie via skype het eiland laten zien.
We zijn trouwens net aangekomen op Nosy komba, een eiland aan de linkerkant van Noord-Madagascar. Zelfs hier zitten lemuren, dus eigenlijk komen we voor ‘’werk’’ naar dit tropische paradijs. Wat hebben we het toch zwaar…

Niet te geloven! Ik blijf me verbazen over alles wat ik zie. Ook al zat ik in mijn tentje op het strand, dat zou al super zijn. Maar we hebben gewoon onze eigen villa op het strand. Stro-dakje, ligstoelen, bar, hemelbed.

Compenseert wel voor gisteren. Tweede dag dat de auto het begaf en we al tegen de avond aanzaten. Fano, de driver, heeft al zeker 5 keer het wiel eraf gehaald en de remmen gerepareerd. Maar na een aantal uur rijden begint het te stinken en roken in de auto. Dan staan we weer gestrand langs de weg. Rijke blanken, met geld, apparatuur en volgeladen tassen. Niet heel prettig langs dorpjes waar ze enkel een hutje hebben om in te slapen. Gelukkig was de auto weer voor een paar uurtjes gemaakt en konden we doorrijden naar het volgende dorpje. Super gezellig, overal mensen op straat. Het eerste hotel dat we binnenliepen was meteen goed. Goedkoop en super lux voor hier. Gladde stenen marmeren vloer, hemelbed, ventilator (zeer handig hier).
Dit was echt een geluk bij een ongeluk. In tegenstelling tot onze eerste dag met autopech. We kwamen als eerste door het warmste stadje van heel Madagascar. Echt niet prettig! Warm, stoffig, enge mensen om de auto. Gelukkig konden we doorrijden naar het volgende dorpje. Net een cheap-hoeren hotelletje, maar we konden er tenminste slapen. ’s Nachts bleek aan de geluiden van de buurman te horen dat het ook echt zo een ‘’soort’’ hotel was…
Maar we hebben het weer overleefd. En dat we nu als compensatie op dit eiland mogen zitten is echt een privilege. AAAAAAHHHHH!! Ik kan het gewoon niet geloven. Zo fucking mooi hier! Ik zit echt in de 7e hemel. Nu lekker bikini aantrekken en zwemmen in het heldere blauwe water met visjes en koraal 
Jeaaahhh!

Mijn eerste kokosnoot zelf geplukt en geslacht. Wat een werk! 3 messen, een hoop geweld en agressie. Maar het moest lukken en is me gelukt. Dan smaakt hij ook 10 keer zo goed.
Vanmiddag rondje strand gedaan, gegeten, snorkels en flippers geregeld. Zelfs een dorpje op het eiland. Is al een heel verschil met mainland Madagascar. Lijkt net of de mensen veel relaxter zijn hier. Op het grote eiland ziet het er meer uit alsof mensen op het randje van overleven staan. Gek dat er zoveel contrasten zijn. Wij zitten in een luxe lodge, die gewoon leeg stond voor ons. Terwijl de locals het moeten doen met een rieten hutje.
Kan het nog steeds niet beseffen dat ik hier zit! Ben echt blij dat de aapjes ook hierheen verhuisd zijn 
Lekker stukje papaya, wat kokos en dan naar bed toe. Morgen weer vroeg op, achter de lemuren aan.

6-5-‘14
Vanochtend werd ik wat vroeg wakker, half 6 was het al licht buiten. En als je dan de keuze hebt tussen 1 uur langer slapen of het strand van een tropisch eiland op, is de keuze snel gemaakt…
Iris (begeleidster) werd toevallig ook al wakker, dus zijn we zee in gedoken :D Uurtje gesnorkeld voordat we aan het onderzoek beginnen. Echt zoooooo mooi!! Eerste schildpadden gezien :D happy happy happy. Ze zwemmen echt vlakbij, helemaal niet bang als je met ze meezwemt.
Je snorkelt een stuk de zee in en dan kom je meteen bij het koraalrif uit; mooi gekleurde vissen, zee komkommer, zeeslakken, murenen, zeeslakken. Mega geweldig!
Daarna snel ontbeten, (frans stok)brood met water. Om het maar niet te luxe te maken hier…
Daarna onze gids in het dropje opgezocht om de bergen in te gaan. Nog voordat we bij het restaurant aankomen worden we al ‘’ontvoerd’’ door een andere man die ons wel even mee te bergen inneemt. Bleek later een rare (zatte) man te zijn, die had meegekregen dan blanke naar de lemuren toe wilden. Gelukkig trapte we er niet in en hebben we ons eigen mannetje kunnen vinden 

Bij de lemuren schrokken we wel even! Niet normaal, lijkt net een dierentuin hier. Locals zijn zo gewend aan verwende toeristen die aapjes op hun schouder willen, dat ze meteen met zakken bananen aankomen om de lemuren te lokken. Echt niet goed voor het onderzoek en zeker niet voor de lemuren, zo invasief. Je ziet dat vooral de vrouwtjes veel te dik zijn en heel afhankelijk worden van de mens.
Wel leuk om weer een nieuwe lemursoort te samplen. De vrouwtjes zijn heel mooi goudbruin met witte snorharen en de mannetjes zijn pikzwart.
Het bos is ook echt geweldig! Typisch tropische regenwoud hoe ik het me voorgesteld had. Hele mooie kameleon gezien en veel felgroen gekleurde gekko’s.
Vanmiddag dingetjes geregeld in het dorpje. Alles duurt hier min 4 keer zo lang als thuis, zo grappig om te zien dat dat werkt hier bij de bevolking. Voor de lunch kregen we een super grote vis voor ons 5en, speciaal voor ons klaargemaakt (naast het menu), lekker met salade en rijst. Koken kunnen ze echt goed hier!
Vanmiddag weer gesnorkeld :D Blijft leuk, steeds weer zie je nieuwe dingen. Als je over de bodem zwemt duiken overal hoofdjes op uit het zand en schieten weer terug de bodem in als je te dicht bij komt.
Net weer de samples op buisjes gezet. Als het goed is zo wifi, dus ik ga proberen iets op mijn blog te zetten met foto’s erbij 

’s Nachts wordt je langzaam in slaap gewiegd door het geluid van de golven en krekels. Zo mooie omgeving hier. Dit overleef ik nog wel even hoor ;)

• 06 Mei 2014 - 21:03

José Wolter:

Oh Elke,
    Wat een belevenis, zo leuk om te lezen dat het goed gaat.
    Geniet er maar lekker van, ben wel een beetje jaloers dat ik nooit heb kunnen snorkelen.
    Hopelijk kunnen we straks genieten van enkele foto's.

Veel plezier nog en voorzichtig.
    Denk aan wat pap en mam je geleerd hebben "Niet met vreemde mensen meegaan en niks aannemen"

Groetjes

• 07 Mei 2014 - 08:46

Els En Roel:

Lieve Elke,
    Wat een geweldige verhalen zeg. Je schrijft zoals je het beleefd. We kunnen ons hier precies voorstellen hoe het daar is en zijn natuurlijk wel een beetje jaloers.

Geniet er in ieder geval maar van!

Groetjes

• 07 Mei 2014 - 09:43

Roel En Els Ook:

Hé Elke,

I wish I was there!!!!
    Kei gezellig daar lees ik wel. Behalve die poep wil ik dat ook wel .
    Mag je trouwens die poeppotjes (samples noem jij geloof ik) wel allemaal
    meenemen in je koffer als je straks terugkomt in augustus?

Nog veul plesante dagen, weken , maanden daar in PARADISE

Roel en Els ook.

• 07 Mei 2014 - 11:58

Dionne:

Heyyyy lief dropje ;)

Ik moet helemaal aan de film finding nemo denken wanneer je het over de schildpadden hebt onder water!
    Wat klinkt het wonderbaarlijk mooi hoe je het beschrijft daar! Zo kunnen wij ook meegenieten hier!

Have fun!! Spreek je snel weer XxKusjes

• 07 Mei 2014 - 13:47

Mirjam, Jack, Niels En Robin:

Hey Elke,
    Wat een geweldige verhalen. Heerlijk om te lezen.
    Geniet maar lekker van de luxe van dit tropische oord.
    En natuurlijk van de lemuren en al die andere prachtige beesten. (behalve die spinnen en slangen dan ;)
    Heel veel succes nog met poep verzamelen :) en met je onderzoek.
    Geniet ze!!

groetjes