Home sweet home!
Door: elke van gils
Blijf op de hoogte en volg Elke
24 Augustus 2014 | Nederland, Weert
4 maanden verder, vakantie alweer achter de rug is het eindelijk zover om terug naar huis te gaan. Enorm mooie tijd gehad met Mama en Papa! Er zijn zoveel dingen te zien en mee te maken in Madagaskar. Enorm veel variatie in de landschappen en omgevingen waar je terecht komt. Het ene nog mooier dan ‘t andere. Geweldig om dit alles in 3 weken gezien te hebben. De malagasy zijn zo vriendelijk. Ook al hebben ze amper iets, ze lachen de hele dag door. Vele zullen zelfs nog gelukkiger zijn dan mensen in de westerse wereld, die alles lijken te hebben wat hun hartje begeerd. Knap dat ze zo kunnen (over)leven. Ik ga de zwaaiende kindjes langs de weg zeker missen in Nl!!
17 augustus was het tijd om ons vliegtuig terug te halen. De ochtend voordat we naar het vliegveld zouden vertrekken keken we toevallig nog even op de mail. Een van de keren dat wifi het gelukkig wel deed. Maar goed ook, want onze vlucht was verzet van 1 uur ´s nachts naar de volgende ochtend 8 uur. Dus toch nog een extra nachtje in Madagaskar slapen
Nog een heerlijk laatste diner in hotel Sakamanga in de hoofdstad Tana. Romazava (malagasy dish) met rijst en als toetje vanille crème brulee. Perfecte keuze om op een goede manier afscheid te nemen van het lekkere eten van het land!
Dinsdag 18 augustus vlogen we uiteindelijk terug richting Nederland. Via Parijs, waar we om 7 uur in de avond landden. Maar door de verzette vlucht sloot de vlucht naar Düsseldorf niet meer aan, waardoor we 13 uur op het vliegveld moesten blijven wachten. Nachtje slapen op het vliegveld…
7 KLM vrouwtjes en 5 service point balies verder hadden mama en papa gelukkig kunnen regelen dat we niet de nacht hoefde te wachten op het vliegveld maar een diner én overnachting vergoed kregen. Eindelijk weer een lekkere salade eten zonder je zorgen te hoeven maken dat het in vervuild water gewassen is en olie op je broodje kunnen doen zonder dat je 2 min later meteen op de wc zit :D Die avond misschien wel in het lekkerste bed van de hele reis gelegen. Heerlijk dons bedje met flat screen ervoor. Voelt wel een béétje tegenstrijdig als je nog geen dag geleden mensen in een leeg hutje op de grond hebt zien liggen slapen…
5 uur opstaan en weer terug naar het vliegveld om het laatste stukje af te leggen. Je bent nog nauwelijks boven of je gaat alweer dalen voor de landing. Daar wacht je dan een hele nacht op :p
Auto opgehaald, spullen ingeladen (2x zoveel als op de heenweg) en naar huis gereden. Eindelijk was het zover; Home sweet home!
Dionne en Oma stonden al klaar om ons te verwelkomen. Spandoek voor de raam, huis versierd en lekker eten gekocht! Eindelijk mijn bruine boterham met boter en speculaas :D
Echt super leuk om de familie en vrienden weer te zien! Zo fijn om weer samen te zijn
Ik moet weer erg wennen aan alles. Voelt heel vreemd om weer terug te zijn, veel dingen zijn veranderd maar toch herken je alles van voordat ik ging.
En alles is natuurlijk een graadje luxer dan de afgelopen 4 maanden. Dan heb ik het nog niet eens over de luxe die vele van jullie zullen denken. Maar gewoon al de kleine onopvallende dingetjes; een huis hebben, weten dat je zeker te eten hebt de rest van de week, veilig zijn op straat, familie en vrienden dicht bij je in de buurt hebben. We leven in een ontzettend rijk land en leven een heel rijk leven, waarvoor we niet eens zoveel geld nodig hebben als dat we zelf soms denken.
Ik heb echt een geweldig mooie reis gemaakt! Minder leuke dingen en leuke dingen mee mogen maken, maar beide geven je een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.
Veluma!
24 Augustus 2014 - 15:42
Dionne:
Veluma malagasy! -
24 Augustus 2014 - 16:39
Marga:
Ook voor ons was het een ongelooflijk en fantastisch avontuur met iedere dag weer compleet nieuwe indrukken. Prachtig land, ondanks de armoede en mooi te zien hoe je daar al je draai gevonden had. Maar ook heel fijn dat we nu weer allemaal samen zijn als familie. -
25 Augustus 2014 - 09:47
MJ:
Elke,
Dankjewel dat de sponsoring van de appeltaart leidde tot het "meereizen" via jouw kleurrijke verhalen!
Ik vond het een eer ze te lezen en wat zal dit veel impact hebben op jou als persoon en je verdere leven.
Complimenten dus!
groetjes Marie-Jose.